35. Várpalotai Félmaraton

2022 OKTÓBER 9-ÉN 35. ALKALOMMAL VÁGHATTOK NEKI A VÁRPALOTAI FÉLMARATON ELNEVEZÉSŰ FUTÓVERSENY KÜLÖNBÖZŐ TÁVJAINAK. AZ EDDIG MEGSZOKOTT 5, 10.5, 21,5 KM-ES TÁVOK MELLETT IDÉN IS INDÍTUNK EGY 2 KM-ES GYERMEKFUTAMOT.

AZ ELŐZŐ ÉVEKBEN TÖREKEDTÜNK ARRA, HOGY MINÉL JOBBAN RÉSZESEI LEHESSENEK A VÁROSLAKÓK IS AZ ESEMÉNYNEK, ENNEK KÖSZÖNHETŐEN IDÉN IS A THURY-VÁR ELŐTTI TERÜLETEN BIZTOSÍTJUK A VERSENYKÖZPONTOT.

Rajt időpontok és helyszín

Október 09. – vasárnap

 

2km – Rajt: 08:30

5 km, 10.5 km és 21 km – Rajt: 09:30

 

Rajt és cél helyszíne: Thury-Vár előtti tér; 8100 Várpalota, Hunyadi Mátyás tér 1.

Versenyközpont: Thury-Vár, 8100 Várpalota, Hunyadi Mátyás tér 1.

Egyesületünk célkitűzései között (sok más mellett) fontos szerepet tölt be a helyi sportolók versenyeztetése, a fiatalok és a gyermekek számára a sport és szabadidős tevékenységek minél szélesebb körben történő megismertetése, népszerűsítése.

2km – Gyermekfutam

Idén is megszervezzük a 2 km-es távunkat, amely regisztrációhoz kötött, de ingyenes. Versenyre fel! Az előző évhez hasonlóan, most is kitaláltunk valami jó kis motivációt az intézményeknek. Részletekkel hamarosan, annyit elárulhatunk, hogy itt mindenki nyer 😊 

5km

Ezt a szakaszt röviden úgy foglalhatjuk össze, hogy ez a laza szakasz, az egész táv a belvárosban lesz elhanyagolhatónak mondható emelkedésekkel. (87 m) Ez a táv tökéletes azok részére, akik minimális felkészüléssel szeretnének részt venni a futáson. Ennek ellenére az 5km-es szakaszon is várunk olyan jelentkezőket, akik erre a távra eddzenek komolyan. Bármi is legyen a cél, a legfontosabb az, hogy neki álljunk és csináljuk végig.

 

Az 5 km-es táv esetében 3500 forintos nevezési díj.

10,5km

A 10.5 km-es távon a futók a városközponton kívül Várpalota minden városrészét megismerhetik. Várpalota minden irányban dombos város, a bakonyi nyúlványok alján helyezkedik el, ennek köszönhetően ezen a szakaszon már emelkedőkkel is találkozhatunk. Az emelkedők után mindig ereszkedő útvonalon folytathatjuk a futást, a célba is így érhetünk be.

 

10,5 km-es táv esetében 5500 forintos nevezési díj.

21,5km

A félmaratoni táv nemcsak hosszát tekintve a legnagyobb kihívást jelentő szakasz. A táv megegyezik a 10.5 km-es távval, de ezt kétszer kell lefutni. A hosszú emelkedők miatt nem valószínű, hogy valaki ezen a távon fogja futni a legjobb idejét, kivéve azokat, akiknek ez lesz az első. Ezen a távon futóknak a dombtetőkről gyönyörű kilátásban lesz részük.

 

21 km-es táv esetében 7500 forintos nevezési díj.

RAJTCSOMAG

 

 • Chipes rajtszám
 • Biztostű 

DÍJAZÁS

 

 • Minden teljesítő befutóérmet kap
 • Távonként az első 3 női/ffi abszolút helyezett ajándékutalvánnyal és kupával történő díjazása

A REGISZTRÁCIÓ MÓDJA

 

A versenyre való regisztrációval a versenyző feltétel nélkül elfogadja a verseny szabályait és etikáját.

Regisztrálni online a https://varpalota.sportey.hu/login oldalon keresztül lehet 2022. szeptember 30-ig 23:59 óráig. 

A helyszínen is lehet nevezni a fenti távokra, ahol a fizetés eszköz, CSAK készpénz.

Online nevezés szeptember 30-ig.
A helyszínen is lehet nevezni a fenti távokra, ahol a fizetés eszköz, CSAK készpénz

A REGISZTRÁCIÓ FELTÉTELEI

 

A regisztráció akkor válik érvényesé, ha a regisztrációs díj beérkezik. 

 

 

REGISZTRÁCIÓ LEMONDÁSA

 

A regisztrációt kizárólag emailben (fittenvarpalotaertse@gmail.com) lehet lemondani, 2022. szeptember 30-a 23:59 óráig. Nem fogadjuk el a lemondást telefonon, faxon, szóban, stb. 2022. október 1-je után nem lehet a regisztrációt lemondani. 

 

 

REGISZTRÁCIÓ ÁTADÁSA

 

A regisztrációt más személy részére kizárólag emailben (fittenvarpalotaertse@gmail.com) lehet átadni, 2022. szeptember 30-a 12.00 óráig. A regisztráció átadásának költsége nincs. Nem fogadjuk el az átadást telefonon, faxon, szóban, stb.

 

 

TÁVMÓDOSÍTÁS

 

Távmódosításra is van lehetőség. A távváltoztatási kérelmet kizárólag emailben (fittenvarpalotaertse@gmail.com) lehet kérni, 2022. október 5-e 12 óráig. Távváltoztatás hosszabb távra: ha a versenyző hosszabb távra szeretné módosítani a regisztrációját, köteles a két táv közti nevezési díj különbözetet átutalással megfizetni. Távváltoztatás rövidebb távra: ha a versenyző rövidebb távra szeretné módosítani a regisztrációját, a két táv közti nevezési díj különbözetet a szervezők nem fizetik vissza.

 

 

A REGISZTRÁCIÓS DÍJ TARTALMA

 

 • névre szóló rajtszám 
 • chipes időmérés 
 • frissítés a verseny során 
 • ingyenes képek
 • a teljesítőknek befutóérem 
 • masszázs 
 • öltöző, ruhatár
 • kineziológiai tapaszolás lehetősége

 

 

RAJTSZÁM

 

A rajtszámot a verseny során végig jól láthatóan a mellkason vagy rajtszámtartó övvel, elöl kell viselni. A rajtszámot módosítani, a verseny nevét és a szponzorok logóit letakarni tilos. Kizárólag rajtszámmal tudsz bejutni: 

 • rajt- és célterületre 
 • frissítőpontokra 
 • csomagmegőrzőhöz
 • masszázshoz 

 

 

IDŐMÉRÉS

 

Az időmérés szolgáltatója a DarkTiming. Az időmérés a rajtszám hátuljára ragasztott UHF chippel történik. Az időmérő chipnek letéti letéti díja nincs.

A sikeres egyéni idők rögzítéséhez kérjük az alábbi szabályok figyelembevételét:

 • A rajtszámot a verseny során végig láthatóan a has/mell tájékon szükséges viselni. Rajtszámtartó öv megengedett. A rajtszámot letakarni TILOS!
 • A rajtszám hátulján elhelyezett chipet ne távolítsák el, ne hajtsák össze és ne szúrják át biztostűvel.
 • Mindenki figyeljen arra hogy a saját rajtszámát viselje a verseny során.
 • Célbaérkezés után kérjük a mérési pontot mielőbb elhagyni.

 

 

FRISSÍTŐPONTOK

 

3 km; 8 km; 10 km; 13 km; 19 km

 

 

ELSŐSEGÉLY PONTOK

 

Az verseny során egészségügyi ellátást biztosítunk, ahol szakképzett személyzet látja el a sérülteket. Ha megsérülsz és nem tudod folytatni a versenyt, hívd a rajtszámon látható telefonszámot! Minden résztvevő kötelessége a segítségnyújtás! Az elsősegélypont személyzete jogosult kizárni a versenyből bármely résztvevőt, aki sérülése okán nem tudja folytatni a versenyt.

 

 

ÚTVONALJELÖLÉS

 

A verseny útvonalát a verseny saját szalagjával; aszfaltfestéssel; önkéntesekkel és irányjelző tábláival jelöljük.

 

 

BÜNTETÉS ÉS KIZÁRÁS

 

A szervezők hivatottak betartatni a verseny szabályait és eljárni a következők szerint: 

 • Az útvonal komoly levágása – 1 óra büntetés 
 • Az útvonal rövid levágása – 15 perc büntetés 
 • Szemetelés – Azonnali kizárás 
 • Tiszteletlen viselkedés (önkéntesekkel vagy futókkal szemben) – Azonnali és életre szóló kizárás 
 • Csalás (járműhasználat, rajtszámcsere…) – Azonnali és életre szóló kizárás 
 • Rajtszám letakarása – 15 perc büntetés 
 • Rajtszám helytelen viselése – 15 perc büntetés 
 • Ellenőrzőpont kihagyása – Azonnali kizárás 
 • A verseny hivatalos személyzetének (orvos, szervezők, mentő) utasításának megtagadása – Azonnali kizárás 
 • Segítségnyújtás elmulasztása – Azonnali kizárás 
 • A 15 perces és 1 órás büntetés az elrendelés után rögtön életbe lép, azaz a résztvevőnek meg kell állnia, a versenyt a büntetési idő lejártáig nem folytathatja. A táblázatban nem rögzített kihágásokban a szervezők döntenek.

 

 

ÓVÁS

 

Az óvást a versenyrendező felé írásban kell benyújtani 5.000 Ft kíséretében a célbaérés után 2 órán belül. Ez az összeg nem visszatérítendő, ha az óvás alaptalannak bizonyul.

 

 

HELYSZÍNEK ÉS ÚTVONAL MÓDOSÍTÁSA, A VERSENY TÖRLÉSE

 

A rendezők fenntartják a jogot, hogy indokolt esetben előzetes figyelmeztetés nélkül módosítsák az útvonalat, elsősegélyhelyek, ellenőrzőpontok, frissítőpontok helyét, valamint szélsőséges időjárás miatt módosítsák a rajt idejét, helyét vagy töröljék a versenyt.

Abban az esetben, ha a versenyt a Szervezőkön kívülálló okok miatt (járvány, árvíz, természeti csapás, stb.) 2022. október 9.-e előtt törölni kell, a Szervezők a következő 3 opciót kínálják fel a regisztrált futók számára:

 • A regisztráció átirányítható a 2023-as versenyre. Ebben az esetben a 2022-es nevezési díjuk teljes egészében fedezi a 2023-as versenyen való részvételt, melyre garantált a helyük.
 • Egy, a Szervezők által vezetett folyószámlára kerül a befizetett nevezési díjuk, amit időkorlát nélkül, teljes egészében felhasználhatnak más, a Szervezők által rendezett versenyen. Ebben az esetben nincs garantált helyük a 2023—as versenyen.
 • Kérik a nevezési díjuk 50%-nak visszautalását.

 

 

FOTÓK & VIDEÓK

 

A versenyre való nevezéssel a résztvevő elfogadja, hogy róla képek, videók készülhetnek a verseny során. Ezekkel a képekkel, videókkal a verseny rendezői rendelkeznek, azokat harmadik személy rendelkezésére bocsáthatják.